Szerte a világon 313 000 tag fektet időt és energiát abba hétről hétre, hogy jobb előadóvá, magabiztosabb emberré és jobb vezetővé váljon. Miért pont te maradnál ki ebből?
Mi az a Toastmasters?

A Toastmasters találkozók olyan sajátélmény-alapú, gyakorlati foglalkozások, amelyeken a résztvevők csiszolhatják a prezentációs és vezetői képességeiket egy barátságos, támogató, visszajelző környezetben.

A találkozókon nincs tréner vagy tanár. Ehelyett a klub tagjai értékelik egymás előadásait. Ez a visszajelzési folyamat az egyik kulcsfontosságú része a szervezetnek. A klubestek alkalmával a résztvevők a beszédkészségeik fejlesztése mellett megtanulnak rögtönözni jóformán bármilyen témáról, házigazdaként levezetni egy találkozót, sőt fejleszteni a képességeiket időmérőként, nyelvőrként vagy egyéb szerepekben.

A résztvevők fejlődését a Toastmasters Competent Communicator (Elismert Előadó) és Competent Leadership (Kompetens Vezető) kézikönyve segíti. az Előadói kézikönyv 10 egymásra épülő beszédprojektet tartalmaz, amelyek mindegyik a nyilvános beszéd más aspektusát veszi górcső alá: a beszéd célját, a retorikai eszközöket, a hangjátékot. A vezetői kézikönyvben az est szerepeihez szükséges háttértudást találjuk: mi a pontos dolga az időmérőnek, mire kell figyelnie a házigazdának, és így tovább. Mindenki a saját tempójában tud haladni, és megtanulni a szép beszéd és a helyes vezetés alapjait – a későbbiekben pedig a magasiskoláját.

Miben tudsz fejlődni?
  • Önbizalom: a te gondolatod értékes, ezt minél előbb fogadd el. Ha kiállsz elénk és beszélsz, akkor mindenki nyitott fülekkel fog téged hallgatni. Ha beszédet értékelsz, akkor pedig másoknak tudsz segíteni a saját tapasztalatoddal.
  • Rendszerezett gondolatok: a Toastmasters tudásanyagai segítenek abban, hogy tisztábban és érthetőbben szedd össze a mondanivalódat. Nem lesz többé habogás beszéd közben.
  • Emlékezetes stílus: megtanulsz retorikai elemeket használni (metafora, hasonlat, fokozás, satöbbi), és variálni a hangod és a testbeszéded, így erősíteni a mondanivalód célját.
  • Vezetői képességek: állandó feladataink vannak minden találkozón, ezeket viszont mindig más tag látja el, így a klub szervezéséből is kiveszed a részed.

Hogyan működik?

Minden est hasonló elemekből épül fel. Írtunk erről egy bejegyzést, itt megtalálod. Ejtettünk már szót különböző szerepekről: készítettünk egy összefoglalót arról, hogy egy találkozó alkalmával ki mit csinál. A csatlakozás feltételeiről itt olvashatsz.

Mikor lesz legközelebb?

Kéthetente keddenként vannak a találkozóink, a Facebook oldalunkat követve értesülhetsz erről, vagy pontosan az eseményeinket megtekintve.